Dørpumper og dørautomatik

På denne side kan du læse mere om både automatisk døråbner, automatisk dørlukker og dørautomatik, og du kan få et godt tilbud på løsninger, der bare virker!

Rigtigt mange døre har en dørpumpe eller dørautomatik monteret - såkaldte automatiske døre.

Det ses typisk på fællesdøre på arbejdspladser og butikker, men er også meget brugt på beboelses-ejendommes opgangsdøre og lignende.

Den mest udbredte løsning er en mekanisk dørpumpe, som sikrer at døren lukkes efter åbning. Men det kan også være en elektrisk dørpumpe, som både kan åbne og lukke døren automatisk ved aktivering via trykknap, nøglekontakt eller andet.

Vi kan hjælpe dig

Vil du lære mere om dørautomatik? Skriv til os 🙂

Dørpumper

Dørpumper er noget de fleste mennesker støder på i løbet af en dag, men som de færreste bemærker. Men der findes en stor kategori af døre, som det forventes lukker i af sig selv. Det er svært at forestille sig, at man selv skal huske at lukke sin opgangsdør, døren til gården, døren til cykelkælderen osv.

Disse døre lukker automatisk ved hjælp af en dørpumpe, og det gør de primært for at sikre døren holdes lukket og låst. Men der er flere fordele ved, at have en god og solid dørpumpe monteret.

image4En korrekt monteret og indstillet dørpumpe, vil også forlænge dørens levetid, da pumpen kan indstilles til at lukke i passende hastighed uden at døren smækkes hårdt i. Og man kan samtidigt begrænse åbningen af døren, så den ikke åbner op i en væg, eller et postkasseanlæg og ødelægger begge dele.

Med en dørpumpe kan også tilkøbes en fastholds-funktion, som vil kunne fastholde døren i åben position. Det kan være gavnligt på en dør, som i udgangspunktet skal holdes lukket, men i visse situationer skal holdes åben.

Det kan f.eks være indgangen til et mødelokale, som primært skal holde døren lukket og lokalet uforstyrret, men som modsat skal kunne holde sig åben til frokost og lignende, hvor folk skal kunne passere ind og ud gennem døren. Og døren netop derfor også skal kunne fungere som en åben dør.

En korrekt monteret og indstillet dørpumpe, vil kunne dække mange behov, på diskret vis.

Mekanikken i en dørpumpe, er hydraulisk olietryk. Derfor er det meget vigtigt at dørpumpen monteres korrekt, da dette olietryk er følsomt over for flere faktorer. Den primære er temperaturskift. Når olien bliver kold, så bliver den samtidigt tykkere i sin konsistens, og dørpumpen vil blive lidt langsommere og svagere i sin lukning.

Modsat vil det virke når olien bliver varm og flydende i sin konsistens, så vil dørpumpen virke hurtigere og kraftigere. Derfor bør en dørpumpe altid monteres i et miljø, med mindst muligt temperaturskift. På en yderdør som eksempelvis en opgangsdør, så skal dørpumpen altid monteres på indvendig side. Her vil være mindst udsving i temperatur, og dørpumpen vil fungere bedst i dette miljø. Samtidigt undgås at udsætte dørpumpen for regn og sne, hårde frostgrader og direkte sollys. Man får på den måde den mest stabile drift af dørpumpen, og forlænger dørpumpens levetiden markant.

Selv når dørpumpen monteres på eksempelvis indersiden af en opgangsdør, vil den fortsat være udsat for skiftende temperaturer, når årstiderne skifter.

Justering af dørpumpe er vigtigt

Og det er som sagt, når de markante temperaturskift sker, og her vil det være en god ide med en serviceaftale, som typisk vil finde sted i april/maj, og igen oktober/november.

En korrekt fungerende dørpumpe, skal fungere ganske diskret uden at støje og genere sine omgivelser. Hele året rundt.

Der findes en række faktorer, som skal tages i betragtning ved valg af dørpumpe. Det være sig både størrelsen på døren, om døren åbner indad eller udad, hvor megen trafik skal igennem døren, er det en enkelt- eller dobbeltdør og lignende variable faktorer.

Kontakt derfor Den Cyklende Låsesmed, da vi har stor erfaring med dørpumper, og med garanti vil kunne finde den rigtige løsning.

image3

Dørautomatik

Automatisk åbning og lukning med dørautomatik, bliver mere og mere efterspurgt. Og det er ikke uden grund, da automatisk åbning af døre kan dække enormt mange behov, og være løsningen på en række problemstillinger. De typiske steder der sidder dørautomatik, er indgangsdøre til receptioner, butikker og supermarkeder. Men det er efterhånden også blevet en fast bestanddel af boligforeninger og både store og små arbejdspladser.

En meget populær løsning, er porten til baggården i boligforeninger, da der her ofte er trafik af barnevogne, ladcykler og almindelige cykler med barnesæde, som gerne skal kunne komme ret ubesværet ind i gården, men som alle vil have svært ved skulle åbne døren ved egen kraft.

Man har i disse situationer allerede hænderne fulde af børn, cykel, barnevogn eller indkøb, og det er derfor bare lækkert at døren åbner sig selv her, og bliver en hjælp i hverdagen, i stedet for et tilbagevendende irritationsmoment.

det er derfor bare lækkert at døren åbner sig selv her, og bliver en hjælp i hverdagen

En dørautomatik er både en bekvemmelig løsning, og bruges også i sikkerhedssituationer på plejehjem og i plejeboliger. Her er dørautomatik enormt anvendelig, da den sikrer den daglige færden af eksempelvis gangbesværede eller handicappede.

En korrekt installeret dørautomatik, vil kunne indstilles på en lang række forskellige parametre, som vil tage hensyn til brugernes behov, og yde både bekvemmelighed og sikkerhed for alle.

Mekanismen i en dørautomatik er en elektrisk motor, som kan indstilles til at matche ethvert behov på hastighed, åbningstid, styrke og den slags funktioner. Man kan samtidigt opbygge en lang række sikkerhedsforanstaltninger i dørautomatikken, så den eksempelvis stopper hvis den støder på modstand.

Dette sikrer at ingen kommer i klemme, eller bliver skubbet omkuld af døren, og det vil være gavnligt for de fleste. Men igen er det sikkerhedsmæssige aspekt det tungestvejende, da en dørautomatik ikke må udgøre en risiko for nogen. Det skal fungere sikkert for alle, og her skal vælges den rigtige løsning, som tager hensyn til brugerne.

Der er en lang række forskellige krav fra slutbrugerne, som kan variere meget, afhængigt af om det er til en institution for små børn, til handicappede eller til plejehjemmet.

Dørautomatik med logning

En dørautomatik kan samle en masse informationer og funktioner, og sørge for at alle relevante personer har glæde af den. En dørautomatik kan få åbnings-impuls af både nøglekontakt, af fotocelle eller radar, af en brik-læser eller af en kontakt på væggen. Den kan kommunikere med andre elektriske systemer, som eksempelvis motoriserede låse, tidsstyrende adgangskontrol osv. Den vil kunne integreres i ethvert miljø, og kobles sammen med ethvert nøglesystem eller briksystem.

En dørautomatik er en elektrisk motor, og den er derfor ikke umiddelbart følsom overfor temperatur-svingninger, på samme måde som hydrauliske dørpumper er det. Motoren er drivkraften i både åbning og lukning af døren, og de fleste automatikker kan uden problemer gennemføre titusindvis af kørsler. Det anbefales dog altid, at en dørautomatik monteres på indvendig side af yderdøre. Og hvis det drejer sig om udendørs porte, så bør automatikken monteres på den mest skånsomme side af porten, ifht vand, sne osv.

Der findes et kolossalt udvalg af dørautomatikker, og det er derfor vigtigt at man vælger den rigtige model til opgaven.

Hos Den Cyklende Låsesmed har vi mange års erfaringer og stor ekspertise i dørautomatikker, og vi hjælper naturligvis med både support og rådgivning. For at sikre den rigtige løsning, på alle tænkelige parametre.

Vi kan hjælpe dig

Vil du lære mere om dørautomatik? Skriv til os 🙂

image0

De bedste dørpumper og automatikker?

Der findes rigtigt mange forskellige producenter af både dørpumper, og dørautomatikker. Så det kan ofte være vanskeligt selv at finde den rigtige løsning selv.

Dørens størrelse og hængsling, er det en inder- eller yderdør, er det må ske en dobbeltdør, og alle den slags faktorer definerer behovet, og dermed valget af den rigtige løsning. Hos Den Cyklende Låsesmed vil vi som udgangspunkt anbefale Dorma, til både dørpumper og dørautomatikker. Dorma er driftsikkert, velfungerende og produktserien er tilpas varieret til, at man altid kan finde en passende løsning. Som matcher behovet, uden at være hverken over- eller underdimensioneret.

Vi kan dog servicere alle mærker af eksisterende dørpumper og dørautomatikker, så tag trygt kontakt til Den Cyklende Låsesmed, ved ønsker om service eller udskift af eksisterende, såvel som nye montager.

Låsesmed i København

Lokal låsesmed i København

Den Cyklende Låsesmed er på gaderne i både Frederiksberg Kommune samt hele Storkøbenhavn, hvilket naturligvis også dækker alle brokvartererne.

Samtidig kan du være sikker på, at Den Cyklende Låsesmed er det rette valg for din grønne samvittighed, når det kommer til at vælge den rigtige låsesmed i København.

Glem ikke, at myldretid i København absolut intet betyder for os – din låsesmed kommer igennem uanset tidspunktet på dagen!