Tænk som en tyv, når du sikrer dit hjem

Et godt, præventivt råd er, at mekanisk sikring, fungerer bedre end eksempelvis alarmer. Det vil sige, at det er en god ide med 2 låse pr dør. En optimal dørsikring har 2 godkendte låse, hvoraf den ene kræver nøgle både indvendigt og udvendigt. På den måde sikrer man sig mod at ubudne gæster, kan åbne dørene indefra, hvis de skulle have tiltvunget sig adgang via en smadret rude, eller kommet ind via stige eller stillads.

Tyven vil i så fald skulle ud samme vej, som han kom ind, da dørene ikke kan åbnes indefra uden nøgle. Det har en utrolig god, præventiv effekt, med denne løsning. Folk som har haft den kedelige oplevelse at have indbrud, oplever ofte at samtlige døre er åbnet. Dette er et typisk for indbrudstyve, så de hurtigst muligt kan flygte ud af alle døre, hvis de skulle blive forstyrret. Men kan man på forhånd se, at dørene ikke kan åbnes indefra, er det en stress-faktor for indbrudstyven.

Et andet vigtigt aspekt, er den nøgle man har. Som udgangspunkt, så dækker de færreste indboforsikringer indbrud, hvis der ikke er tydelige tegn på indbrud. Så er man usikker på, om der er for mange nøgler til ens bolig i omløb, hos f.eks. tidligere beboere, håndværkere eller lignende, så bør man minimum få sine låse kodet om til nye nøgler.